Paula átlapolódó ruhája

Paula amikor felkeresett, elmondta hogy hivatalos egy esküvőre, és szeretne egy ruhát erre az alkalomra. Különféle átlapolódó ruhákat keresett, hogy valami ilyesmit képzel el magának. Ekkor mutattam meg neki az előző cikkben bemutatott ruhát, hogy mit szólna ehhez.

Paula átlapolódó ruhája

Tetszett neki, szóval ennél maradtunk. Mivel ez a ruha nem kifejezetten egyéni tervezésű, hanem a létező, általam kitalált darabok közül válaszototta, ez némiképp változtatott a meneten. (Például, mivel nem kizárólaogasan neki készült, más is kérheti ugyanezt) :)

Mit is jelent ez a változás? Hát elsősorban azt, hogy sokkal rövidebb idő alatt elkészül, hiszen nincs külön tervezési idő , illetve már van egy szabásminta, amivel el lehet kezdeni dolgozni. Ez természetesen bizonyos korlátokat állít, például nagyfokú módosítások nem lehetségesek, azonban ez nem jelenti azt, hogy nem Paula méreteire készült volna el a ruha.
A ruha színe, anyaga, bősége, hosszúsága, pántjai itt is módosíthatóak, és ezeken Paula is változtatott, amikor összetettük a részleteket.

Anyagot együtt mentünk el választani, és habár az alapelképzelés az egy kék ruha volt, amint szembejött egy a olívazöld pamutszatén, szerelembe estünk mindketten. :)

Változtatás még a pántokon történt - azt beszéltük, hogy legyen a pánt dupla, amelyből az egyik keresztbe fog végigfutni.

A végeredmény gyönyörű lett szerintem, egyszerűen mesésen áll Paulán, és külön köszönöm a képet! :)