Ági és az ő különleges báli ruhája

Áginak nagyjából egy hónappal az esemény előtt kért fel arra, hogy tervezzek és készítsek neki egy olyan báli ruhát, ami kihangsúlyozza az alakját és személyiségét. Ez egy rövid határidőnek számít egy teljesen egyedi ruhánál, de kihívás elfogadva- nézzük, mire elég egy hónap. Spoiler alert: Ági rugalmassága miatt minden próba összejött, így sietve, de elkészült az áhított báli ruha.

Ági és az ő különleges báli ruhája

Az alap koncepció egy báli ruha volt- legyen hosszú, és méltó az eseményhez, ne legyen tipikus elcsépelt megoldásokkal teli, és természetesen hangsúlyozza ki azt, amit szeretnénk.

Mivel Ági Yurkov Orsinál már járt szín és alkatelemzésen, ezzel a témakörrel máris megspóroltunk egy próba alkalmat, és pontosan tudtuk mindketten, melyik színekhez nyúljunk, és milyen szabásvonalakat válasszunk. Én mindenképp egy V kivágású, kis ujjrésszel rendelkező ruhát képzeltem, ami derékban elvágott, és tekintve, hogy Áginak pedig a szép lábait semmiképp nem akartam egy nagy földig érő szoknya alá rejteni.
Ezért javasoltam, hogy vagy felslicceléssel, vagy asszimetrikus hosszal mutassuk meg azokat a lábakat

Az utolsó előtti alkalommal beállítottuk a két szoknyaréteg végleges hosszát- úgy,hogy minden mozdulatnál látszódjon a kettő közötti különbség, és ezzel némi játékosságot vigyünk egy komoly ruhára. Azt is megállapítottuk, hogy habár teljesen csili-vili ruhát egyikőnk sem szeretne, némi ragyogás elférne még a vállrészeken. Így aztán a gyönyörű királykék, világoskék és ezüst gyöngyökből egy geometrikus, modern, elegáns rátét készült mindkét vállra.

Ezzel pedig megkapta a ruha a kellő hangsúlyt, és készen állt a bálra....

...Ahol pedig egyszerűen csodásan festettek együtt! Ági magabiztos, és nagyon csinos volt, a ruhája pedig azt hiszem elmondhatom, hogy nagyon szépen hangsúlyozta, és engedte őt önmagának lenni!  Imádom nézegetni a képeket, és csak gyönyörködni bennük. Azt hiszem, ez a legkedvencebb részem a ruha megtervezésén kívül. Látni, ahogy minden apró részlet összeáll, és feszengés nélkül, büszkén viseli a tulajdonosa a csak neki készült ruháját. 

Ilyen élményt kívánok mindenkinek, aki felvesz egy különleges ruhát akár egy unalmas átlag napra, vagy egy ilyen különleges eseményre, mint amilyen egy bál is.