Blanka Mozaik menyasszonyi ruhája

Egy nem mindennapi esküvő ruhájának a történetéről írok most. Blanka januárban keresett fel, hogy tervezzek a májusi esküvőjére menyasszonyi és menyecske ruhát. Ekkor még nem sejtettük, milyen furcsa, kiszámíthatatlan tavasz vár ránk. Blanka ruhái különleges emlékként maradnak meg számomra, hiszen mindezt félretéve ő volt az első, aki a Mozaik menyasszonyi kollekcióból választott ruhát magának.

Blanka Mozaik menyasszonyi ruhája

Szóval a történet ott kezdődik, hogy januárban egy korán sötétedő délutánon összeültünk, és megkérdeztem Blankát milyen esküvőt terveznek, és miben képzeli el magát a nagy napon. Megnéztünk magazinokat is, kiválasztottunk pár tetsző megoldást, majd felpróbáltunk (vagyis persze csak Blanka) ennek megfelelően a Mozaik menyasszonyi kollekcióból különböző alsó, és felső részeket.
Úgy esett, hogy már a ruhapróba végére konkretizálódott, pontosan milyen kombináció lesz a végleges. Megbeszéltük a megváltoztatandó részleteket, mint pl hát és melrész kivágás, vagy egy plusz alsószoknya beépítése. Végül egy templomi szett, és egy menyecske ruha rajzai lapultak Blanka mappájában. 

Ezután nyugodtan elkezdtem dolgozni a ruhán, majd BUMM, beütött covidka, és hatalmas kérdőjelek voltak a májusi esküvő megtartásáról. Sok mindent kellett átszervezniük, de úgy döntöttek, megtartják az esküvőt, a lagzit pedig remélhetőleg pótolni tudják a későbbiekben.

Mi két hónapon keresztül csak egyszer "próbáltunk" virtuálisan, amikor megmutattam, hogy halad a ruhája Blankának, és átbeszéltük azt is, hogy az eredetileg templomba szánt felsőrészt egy rövid szoknyával polgári ceremónia-kompatibilissé is tesszük. A templomi szett pedig a nagy szoknyával, és hosszú "palást-fátyollal" így is teljesen más látványt fog nyújtani. 

Egy-két héttel a polgári szertartás előtt aztán gyorsan lepróbáltunk mindent, én pedig extra gyors tempóra kapcsolva igyekeztem az emlúlt két hónapot behozni, és hozzátenni a legfurcsább esküvői kiegészítőket: a menyasszony és vőlegény maszkot. 
Majd Blanka jött a polgári szettért, a templomit pedig még egy utolsóra igazításra nálam hagyta. Felkért, hogy a következő héten esedékes templomi esküvőjére én öltöztessem majd fel aznap. (Oké, innentől én totál el vagyok érzékenyülve...) 

A templomi esküvő előtti este az én izgatottságom is nagy volt már, délben pedig indultam is Blankához a ruhájával. Hatalmas élmény és megtiszteltetés nekem ott lenni ezekben a készülődős órákban, mindig kiváltságként tekintek erre. 

Szerencsére minden tökéletesen passzolt Blankára, és ahogy készült el a smink, haj, vettük fel a ruhát, majd kerültek fel a kiegészítők, úgy fokozódott az én izgatottságom is. Blanka gyönyörű volt, és kétség kívül jár neki Az Év Legnyugodtabb Menyasszonya cím is. Viszont itt az ideje, hogy a szavak helyett beszéljenek a képek inkább: 

A képeket készítette: Leporello Photography

Blanka csomagjának az összeállításáról pedig ITT láthatsz egy videót. 

Köszönöm még egyszer Blankának a bizalmat, és nagyon-nagyon sok boldog évet kívánok nektek! Egy öröm volt veletek dolgozni, és készülni!